luni, 27 mai 2013

15.p111 Daniel cap3, v30-39 PT16_16r



15.p111 Daniel cap3, v30-39 PT16_16r



Această pagină nu apare în varianta standard a Bibliei Canonice.




30 οδ συνετηρσαμεν οδ ποισαμεν καθς νετελω μν, να ε μν γνηται. 

30, Nu este nici iluzie ,nici ceva nepământesc ci duhul lui Dumnezeu , știința  Lui,ca El să fie văzut  în noi, ca noi să trăim pentru slava Lui.
31 κα νν πντα, σα μν πγαγες, κα πντα, σα πο ησας μν, ν ληθιν κρσει ποησας 

31 Și acum toate, ce par miracole  pentru necredincioși păgâni ca niște zei în noi, și toate lucrurile, ce ați văzut în cuptor este știința lui Dumnezeu  descoperită nouă mai înainte.
32 κα παρδωκας μς ες χερας χθρν μν νμων κα χθστων ποστατν κα βασιλε δκ κα πονηροττ παρ πσαν τν γν. 

32 ca să lumineze  lămurit  în dușmanii noștri nelegiuirea purtată pretutindeni împreună cu prostia și lipsa de știința celor apostați și credincioși în superstiții şi busuioc ;și în cauze  nenaturale.Ca și cum Dumnezeu  este nefiresc pentru natura Lui . Și în ciuda tuturor  oamenilor pământului care ne-au urât fără temei.
33 κα νν οκ στιν μν νοξαι τ στμα, ασχνη κα νειδος γενθη τος δολοις σου κα τος σε βομνοις σε. 

33 Și acum trăiesc de ceva vreme  din mirări  își pun mâna gură și rușinea le este cunoscută în întregime.Că n-au Dumnezeu şi nici înțelepciune, cunoaștere de nimic.
34 μ παραδς μς ες τλος δι τ νομ σου κα μ διασκεδσς σου τν διαθκην 

34 Paradisul vostru nu este pentru noi, dacă  nu  eliberează spiritul uman în lume şi ține neamul omenesc  împărțit ;în cei  ce sunt îngroziți de  tine și şi cei care nu se tem  deloc de idolul tău.
35 κα μ ποστσς τ λες σου φ μν δι Αβρααμ τν γαπημνον π σο κα δι Ισαακ τν δολν σου κα Ισραηλ τν γιν σου, 

35 Și nu suntem  proști  pe față nici apostaţi la mila Ta ;de noi Dumnezeul lui  Avraam a purtat de grijă şi ne-a ocrotit de voi ;și pentru robul Său Isaac, și  Salvatorul,Sfântul lui Israel a făcut acestea . Căci prostia voastră este violentă
36 ς λλησας πρς ατος λγων πληθναι τ σπρμα ατν ς τ στρα το ορανο κα ς τν μμον τν παρ τ χελος τς θαλσσης. 

36 căci ne-a vorbit  de aproape fără temple şi manipulare;şi  le-a zis că sămânța lor  va fi numeroasă  le ca stelele cerului și  ne va întări un  nume mai mare ca Amon, în ciuda poruncii ce-ai avut pe  buze.
37 τι, δσποτα, σμικρνθημεν παρ πντα τ θνη κα σμεν ταπεινο ν πσ τ γ σμερον δι τς μαρ τας μν, 

37 căci urmașii prostiei  nu vor dăinui  în ciuda tuturor minciunilor  Națiunilor care le spun despre  noi şi cu care hulesc  pe Dumnezeu  socotind-ul  de un chip  Jupiter Amharic (Belial Marduk),
38 κα οκ στιν ν τ καιρ τοτ ρχων κα προφτης οδ γομενος οδ λοκατωσις οδ θυσα οδ προσφορ οδ θυμαμα οδ τπος το καρπσαι νπιν σου κα ερεν λεος· 

38 și  sa văzut  modul  în care cârmuiești  împotrivă  principiilor Thorei și al Profetului :nici profeții tăi  nu cunosc lumea nici prezicătorii  tăi nu deslușesc enigmele ei  nici ademenirea (şapaga) nici oferta, nici amăgirea de a fi  neutru în locurile  date de  tine .Şi nimic  nu înduplecă pe evrei  să-ți caute mila .
39 λλ ν ψυχ συντετριμμν κα πνεματι τεταπεινωμν προσδεχθεημεν ς ν λοκαυτμασι κριν κα ταρων κα ς ν μυρισιν ρνν πινων·
Ο Θεός-άθεος


39 Dar, în cugetele noastre nu avem nimic străin de natură (nefiresc). Și sufletele noastre nu sau despărțit  de Acela care umple Universul  ca fiind mai strălucitor în știință  decât  Rama. Și Puterea lui ne  ține dorul  după Betel ,ca să trecem  pârâul Arnon;Iar voi îl denumiţi Dumnezeu- Ateu.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu